Juridisch advies voor bonden en verenigingen in heel Nederland
     

 mr. Marjo Vink

Een van de zeer weinige juristen in verenigingsrecht

Marjo behaalde haar Master Nederlands recht aan de Open Universiteit. Na haar studie werkte zij bij de Sociaal Raadslieden en Slachtofferhulp Nederland. Tijdens en na haar studie is zij zich gaan specialiseren in rechtspersonen met een maatschappelijke en ideële doelstelling. Een rechtsgebied dat in studies en in juridische praktijken maar weinig aan bod komt. Juristen in het verenigingsrecht zijn dan ook schaars. En vaak zijn het dan ook nog (dure) advocaten.

Marjo wil met Legal Letters betaalbare en praktische ondersteuning geven aan verenigingen. Inmiddels heeft Marjo vele lokale, nationale en internationale verenigingen bijgestaan met zeer uiteenlopende vragen.

Auteur en gastspreker

Marjo is auteur bij Wolters Kluwer. Zij werkt mee aan digitale uitgaven over contractenrecht, en verzekering, schade & aansprakelijkheid.

Voor beroeps- en belangenverenigingen schrijft Marjo artikelen voor het ledenblad, over juridische zaken waar verenigingsbestuurders of leden mee te maken krijgen.

Marjo is ook gastspreker voor netwerkevenementen of bij ledenvergaderingen van landelijke organisaties.


Afspraak maken

Offerte aanvragen/vraag stellen


"Wij zijn zeer positief over de samenwerking. Onze vraag over lidmaatschapsrechten en plichten is snel en deskundig uitgewerkt in een schriftelijk advies dat wij aan de ledenraad kunnen voorleggen"


Voorzitter, Landelijke vereniging, sector natuur en milieu"Hartelijk dank voor je interessante lezing over bestuurdersaansprakelijkheid. Veel van geleerd"

Penningmeester, lokale vereniging, sector cultuur