Juridisch advies voor bonden en verenigingen in heel Nederland
     

Verenigingsrecht

Je wilt graag een antwoord op je bestuurlijke vragen. Hoe gaat dat bij Legal Letters?

1. Korte vraag over verenigingsrecht in het algemeen

Stuur een e-mail met je vraag over verenigingsrecht. Ik zoek je vraag op in de juridische literatuur en je krijgt per e-mail antwoord. Ik spreek vooraf een prijs met je af, meestal heb ik hier een half uur tot een uur voor nodig.

2. Vragen over bestuur, alv, accommodatie, aansprakelijkheid of specifieke situaties

Mail je vraag over een specifieke situatie in het verenigingsrecht en stuur de relevante papieren mee. Ik bel je en laat je weten of een afspraak nodig is, of dat het per e-mail of telefoon afgehandeld kan worden en ik maak dan ook een vaste prijsafspraak met je. Wil je het advies in de bestuursvergadering bespreken, aan de ledenvergadering voorleggen, of gebruiken richting tegenpartij dan schrijf ik een schriftelijk advies.

3. Opzegging, schorsing en royement

Bij opzegging, schorsing en royement is een afspraak altijd nodig. Tijdens de afspraak bespreken we samen wat er gebeurt is, welke maatregel je kunt toepassen, de procedure, wat je als bestuur beter wel of niet kunt doen, wat het bestuur zelf kan doen en wat Legal Letters overneemt. Je betaalt alleen de afspraak, of er een vervolg nodig is, is per situatie verschillend, daar kan het bestuur dan zelf over beslissen.

4. Contracten, brieven en documenten

Hiervoor is geen afspraak nodig. Stuur een e-mail met het contract dat je nodig hebt. Ik bel je voor nadere informatie en om een prijsafspraak te maken. Je krijgt daarna een concept toegestuurd, er volgt overleg per telefoon of e-mail, herziening en eindresultaat. Voor ingrijpende wijziging van statuten is meestal wel een afspraak nodig.

Afspraak maken

Offerte aanvragen / vraag stellen

  • Stel je vraag gerust. Ik stuur geen rekening voordat dit met je afgesproken is.
  • Ik neem geen contact op met de tegenpartij tenzij dat met je afgesproken is.
  • Ik streef er naar om schriftelijke adviezen binnen een week te leveren, en afspraken binnen een week plaats te laten vinden.